Ons Erfdeel positief over Het Land 32

onserfdeel

‘De roman is zonder meer overtuigend als bewijs van de ambitie en het compositorisch talent van Daan Heerma van Voss. […] De bewustzijnsstroom van de hoofdfiguur, zijn geschreven en uitgesproken verhalen, zijn houtskooltekeningen en dagboeknotities, zijn discussies met Vrijdag en de briefwisseling die hij met Penny voert: de schrijver weet ze met vaste hand te verbinden via interteksten, motieven en spiegeleffecten. [..] De architectuur van Het Land 32 imponeert meer dan de idee├źn en de stijl. Daar staat tegenover dat de vele ingebedde verhalen – van een herschrijving van Planet of the Apes tot een amusante zedenschets van jonge literaire hemelbestormers – respect afdwingen als staalkaart van het verteltalent van de auteur.’ Door: Koen Rymenants.

(De recensie is langer, maar ik blijf niet aan de gang.)