Recensie op Cobra

‘Dit verhaal van twee jongens die hun leven een jaar ‘on hold’ zetten om te proeven van de vrijheid, wordt een onderneming die heel anders uitdraait dan gepland: gebroken vriendschappen, onbetrouwbare liefdes, … De harde levenslessen die Daniël op z’n Italiaans avontuur krijgt, zijn niet van de poes. Maar de schrijver kruidt de bittere pil met mild sarcasme en behoorlijk wat humor. Ze maken van dit boek een heerlijke brok. Daan Heerma van Voss noemt zich in het nawoord schatplichtig aan Bob Dylan, Spinvis, Coetzee, Reve en vele anderen, stichtende voorbeelden van wie hij ideeën en citaten in zijn verhaal heeft verwerkt. Maakt dit van hem een postmodernist of een cultuurbarbaar? Wij noemen hem een krachtige stem van een nieuwe lichting Nederlandse schrijvers van wie we in de toekomst nog veel meer hopen te lezen.’ Link