Mondiaal Nieuws lovend over De laatste oorlog

mo

‘Ik heb nooit veel Nederlandse literatuur gelezen, maar nu ik De laatste oorlog van Daan Heerma van Voss heb gelezen kan ik bijna niet anders dan denken dat dit een fout was. En dat ik misschien wel bij zijn boeken moet beginnen met mijn inhaalslag. […] Spitsvondig geschreven en met scherpe dialogen sleept Daan Heerma van Voss je het leven in van Abel Kaplan. Een leven waarvan je steeds meer wilt lezen. Gelukkig telt het 427 pagina’s. […] Eerder schreef Daan Heerma van Voss onder andere de romans: Een zondagsman, Zonder tijd te verliezen en Het land 32. Die laatste roman werd veel geprezen. Daan Heerma van Voss kreeg ermee de status van een schrijver die ertoe doet. Een naam om in de gaten te houden, is hij allang niet meer. Met De laatste oorlog wordt hij een naam om naar uit te kijken, die boeken schrijft om naar uit te kijken.’

Hele stuk alhier.