NIEUW: BOEKJE VOOR NEGENTIG CENT

blendle

Dit jaar schreef Daan Heerma van Voss een boekje over racisme en het ontaarden van de Zwarte Pieten-discussie. Dit boekje verscheen niet bij zijn gebruikelijke uitgeverij, De Bezige Bij. Het verscheen uitsluitend op Blendle, voor 0,89 E. Heerma van Voss, in NRC: „Ik had er een papieren pamflet van kunnen maken, met een kaftje, dat in een paar boekhandels ligt en misschien leidt tot een debatavond in De Balie”, zegt hij. „Maar die klassieke vorm van een pamflet is dood.” In plaats daarvan vindt hij dat de discussie in de samenleving thuishoort. „Blendle bedient mensen van alle leeftijden en opleidingsniveaus. Ik vond dit de meest democratische manier.”

Het boekje, dat is geïllustreerd door Sasa Ostoja en waarvan de audioversie is gemastered door Vincent Sinceretti, is hier te downloaden.