Recensie op Hebban.nl van De Laatste Oorlog: *****

hebban‘Een uitgebalanceerde mix van ontroerende, emotionele scenes en subtiel gedoseerde humor, geschreven door een ware taalvirtuoos. Wat kan Heerma van Voss schrijven; dit is waarlijk genieten! Wat mij betreft volgen er nog talloze van dergelijke prachtige werken van zijn hand. […] Een uiterst bijzondere roman met een prachtige, enigszins ingehouden sfeer. Inhoudelijke wendingen volgen elkaar op. Het verhaal is meeslepend en indrukwekkend. De auteur weet (vooral) de hoofdpersoon zo voortreffelijk te raken dat je hem, als lezer, waarlijk denk te kennen en begrijpen, terwijl Kaplan toch een neergezet wordt als een zeer complexe persoonlijkheid worstelend met zichzelf en het leven.’

Hele recensie, door Hanneke Tinor-Centi, alhier te lezen.