Woensdag 14 november: Spui 25, over WFH

‘Hermans’ Osewoudt is misschien wel de beroemdste onbetrouwbare verteller die de Nederlandse literatuur rijk is. Maar wat maakt hem nu zo onbetrouwbaar? Waarom vinden lezers dat eigenlijk zo aantrekkelijk? Is niet elke literaire verteller onbetrouwbaar? En: hoe onbetrouwbaar is een onbetrouwbare verteller nog als de lezer wéét dat hij hem niet moet vertrouwen? Naar aanleiding van Nederland Leest organiseren Recensieweb, uitgeverij De Bezige Bij en SPUI25 een avond over het fenomeen van de onbetrouwbare verteller in de literatuur.

Met bijdragen van Gerard Raat, Marja Pruis en Daan Heerma van Voss; de presentatie van het nieuwste deel van Hermans’ Volledige Werken; en een onbetrouwbaar kort verhaal door Gemma Venhuizen. Presentatie: Simone van Saarloos.

Daan Heerma van Voss is schrijver, interviewer en historicus. Zijn roman Een zondagsman werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire debuut. In februari 2013 verschijnt zijn derde roman, De vergeting (De Bezige Bij).  Heerma van Voss gaat in op  de onbetrouwbare verteller in Hermans’ Herinneringen van een engelbewaarder, dat in het nieuwste deel is opgenomen van de Volledige Werken.’

Aanmelden alhier