Lowlands

Alwaar ik te gast ben, bij Book Tunes.

In de post:  ‘In de attachment vind je de accreditatiebrief voor jou en Penny Lane waarmee jullie zaterdag toegang krijgen tot het terrein. Legitimatie is verplicht, dus vergeet niet jullie rijbewijs of paspoort mee te nemen.’ Penny Lane. Het gaat echt gebeuren. Penny, iemand?

Beschrijving programma: ‘Houden schrijvers en dichters van muziek? Tuurlijk. Kijk, daar staat er weer eentje naar een band te kijken of de horlepiep te dansen. Gaat de lezer daar later iets van merken? Dat is een van de vele vragen tijdens ‘Book Tunes!’, een soort Zomergasten waarin blogger Ernst-Jan Pfauth de auteurs Daan Heerma van Voss, Esther Gerritsen en Tommy Wierenga interviewt aan de hand van door hen uitgekozen muziekfragmenten. Is muziek een inspiratiebron voor schrijvers? Zo ja, hoe? Zijn er sporen van die muziek terug te vinden in hun eigen werk? En zijn die sporen dan formeel of thematisch? Wat voegt muziek toe aan literatuur, en is het überhaupt vertaalbaar? En waarom is muziek eigenlijk zo’n aantrekkelijk thema in de literatuur? Is het dat altijd geweest? Vragen, vragen. Antwoorden, antwoorden. En muziek, dus.’

Meer info: link.