13 januari: PRESENTATIE ZONDER TIJD TE VERLIEZEN

Beste vrienden en kennissen,

Zonder tijd te verliezen, mijn tweede roman, is af. Dit moet gevierd worden. Niet alleen het bestaan ervan, maar ook dat het een fraai boek is geworden, waar ik trots op ben. U bent van harte uitgenodigd op mijn feestje. Ik hoop zo dat we aan het eind van de avond (nacht), wanneer de zon op onze toestemming wacht om op te komen, kunnen zeggen dat het eigenlijk toch ook wel een beetje ons feestje was, ja, van ons allemaal. Kom! Kom toch!

De viering zal in etappes zijn, en wel in twee.

Beide op vrijdag 13 januari, in chronologische volgorde.

I

In Athenaeum Boekhandel, op het Amsterdamse Spui, om 17:30.

–          Om 18:00 zal Maarten Asscher, een van de uitverkorenen die Zonder tijd te verliezen al tijdens het embargo heeft gelezen en eigenaar van Athenaeum Boekhandel, iedereen welkom heten en iets zeggen over het boek.

–          Om 18:30 zal mijn redacteur Jessica Nash van uitgeverij Atlas, een van de uitverkorenen die Zonder tijd te verliezen al vóór het embargo heeft gelezen, iets zeggen.

–          Om 18:20  zal ik wat zeggen en A.H.J. Dautzenberg het eerste exemplaar aanbieden. Hij zal het aannemen.

–          Om 18:30 zal A.H.J. Dautzenberg een praatje houden. Ik heb hem al gemeld dat mijn oma in de zaal is, dus hij heeft beloofd zijn kleren aan te houden.

–          Hierna is er ruimte voor wat gebabbel, boeken en kaasbolletjes, terwijl iedereen langzaam begint te fantaseren over etappe 2.

II

19: 15. In een stoet zullen wij over het Spui marcheren, terwijl we de januarilucht warmblazen met onze adem en onze kaplaarzen precies tegelijk op de kasseien kletsen: richting Begijnensteeg 1, alwaar het hoofdkwartier van dat wat Brainsley heet, gevestigd is. Hier krijgt iedereen een goede kom snert, echte, verse snert!, terwijl we onze handen warmen aan de kommetjes. Ook wordt er fantastische muziek gedraaid, en is er volop drank. We gaan dan ook doorfeesten en – dansen tot in de kleine uurtjes, zogezegd tot bam. Het wordt in één woord: prachtig. In twee woorden: prachtig mooi.

Geeft u zich wel even op bij pramstel@amsteluitgevers.nl, met het oog op de hoeveelheid drank en snert. U zou mij een groot plezier doen als u dit ook echt deed. Overigens kunt u ook naar de ene etappe gaan en niet naar de ander. Het is minder goed natuurlijk, maar het kan.